Zo vind je het perfecte kraamcadeau!

Je hebt net te horen gekregen dat er in jullie omgeving een kleintje op komst is. Jullie zijn natuurlijk door het dolle heen en kunnen niet wachten op het kleine wondertje. Wat moet je dan geven als de baby eenmaal geboren is? Gelukkig heb je 9 maanden de tijd om over een cadeau na te denken, maar zulke dingen worden toch vaak op de lange baan geschoven. Je kunt dus wel wat inspiratie gebruiken en dat is nou net waar dit artikel over gaat. Lees snel mee en vind het perfecte kraamcadeau.

Baby in Rieten Mandje

Leuk én handig speelgoed

In het begin kunnen baby’s natuurlijk nog niet echt met dingen spelen. Toch zijn er een aantal speeltjes die al vroeg van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan bijtringen. Ouders kunnen die niet genoeg op voorraad hebben. Het zijn namelijk speeltjes die je makkelijk kunt verliezen. Als ze eenmaal aan die bijtringen beginnen, dan zijn ze ook in de leeftijdsperiode waarin ze nog wel eens iets weggooien. Een bijtring belandt dan met gemak onder de bank, de kast of op andere plekken waar je niet zo snel bij kunt. Bovendien kunnen ze ook makkelijk verloren raken onderweg. Je ziet natuurlijk niet altijd een bijtring vallen als je in de supermarkt of het park loopt. 

Vervolgens is het huilen geblazen en duurt het wel even voordat de bijtring gevonden én ontsmet is. Mocht je de bijtring überhaupt nog kunnen vinden. Zulke situaties wil jij natuurlijk ook voorkomen voor de toekomstige ouders. Vandaar dat een set bijtringen het ultieme kraamcadeau is! 

Teddyberen of andere knuffels vallen natuurlijk officieel ook onder speelgoed. Deze zijn ook nog steeds populair als kraamcadeau. Zo kun je een knuffeltje geven om mee te slapen bijvoorbeeld. Aan zo’n knuffeltje kan een baby makkelijk gewend raken. Handig is wel om altijd een reserve knuffeltje te kopen. In dat geval hebben de ouders altijd een reserve als er eentje kwijt raakt. 

Knuffels hoeven natuurlijk niet per se gekocht te worden om mee te slapen. Je kunt ook denken aan een grote teddybeer om in de kinderkamer neer te zetten. Indien de baby begint met kruipen, zullen ze ook daar ongetwijfeld aan gewend raken. Het zijn toch de objecten die een baby’s aandacht vaak trekken, voornamelijk ook als ze beginnen met lopen. 

Kleding hebben ze nooit te veel

Ouders hebben nooit kleding te veel. Dat is dan ook een veel gegeven kraamcadeau, wat ook altijd van pas komt. Baby’s groeien namelijk ontzettend snel. Zo kunnen ze een rompertje maar een paar keer aan, want voordat je het weet passen ze het niet meer. Als je kinderkleding cadeau wil doen is het altijd aan te raden om voor verschillende maten te kiezen. Houdt ook rekening met de grootte van de baby bij de geboorte en het huidige seizoen. Als een baby in de winter geboren wordt zijn jurkjes misschien niet de beste keuze. Eer dat het zomer is, kunnen ze er zomaar uit gegroeid zijn. Dat is natuurlijk zonde, dus dat zijn wel zaken waar je rekening mee wil houden. 

Bij houseofkids hebben ze heel veel leuke babykleertjes, die geschikt zijn als kraamcadeau. Van boxpakjes en rompertjes tot leuke blouses en zomerpakjes. Je vind het allemaal bij deze leuke webshop.

Denk er ook aan om bijvoorbeeld een paar sokjes cadeau te doen. Sokken zijn namelijk makkelijk kwijt te raken. Wellicht dat je dat van jezelf nog wel herkent. Laat staan bij een baby, die ze om de paar minuten uit schopt. Net zoals bij een bijtring en knuffel, zullen ouders niet altijd zien dat ze sokken kwijt raken onderweg. Een aantal paren sokjes komen daarom altijd van pas.